Oldalmegjelenítések száma

2012. június 1., péntek

"A divat változik, a stílus örök!"


A múlt hétvégi esküvő után jutott eszembe Coco Chanel sokszor idézett mondata: „A divat változik, a stílus örök” (sajnos nem tudom az APA szabályai szerint lehivatkozni ezt a mondatot, de remélem az etikai bizottság ennek ellenére nem lő fejbe...) Rengetegszer előfordult már velem, hogy az utcán, egy kvzóban, vagy akárhol láttem egy hölgyet, aki irigylésre méltóan viselte a korát. Ilyenkor mindig megállapítom, hogy 30-40 év múlva én is szeretnék hasonlóan kinézni. Kedvenc példám erre Jane Fonda, aki sosem tagadta korát, stílusa mindig is összhangban volt (és van) évei számával.
Annak ellenére, hogy tökéletesen egyetértek ezzel a gondolattal, felmerült bennem, hogy a divat tényleg mindig változik?! Évről-évre természetesen igen. A tavaly nyáron vett pink nadrág most már „ciki”-nek számít, mivel idén két árnyalattal másabb pink a „menő”. Ez persze csak egy sarkított hasonlat, de tény, hogy minden évben más színek, fazonok kerülnek a középpontban.
Pár évvel ezelőtt hallottam először anyukáinktól, hogy „jéé, ilyen a mi időnkben is volt”. Ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy létezik-e valamilyen algoritmus arra, hogy mikor melyik szín és fazon lesz ÚJRA a középpontban. Ezek szerint van egy alaphalmaz, amiből válogatunk és nem is igazi változásról, hanem cserélődésről van szó? Sokszor hallani azt is, hogy idén az 50-es évek xy-ja lesz a divat, meg hasonló olyan gondolatokat, amik szintén a cserélődés szó mellett érvelnek.
Az idei spring/summer színek a szívemnek kedves pasztell, vagy, ahogy „mi” hívjuk fagyi színek. Imádom a korall, a menta, a sárga árnyalatokat, ráadásul a color blockingra hivatkozva egyszerre is felvehetjük őket. Úgy tűnik a bácsi, akivel az esküvőn összefutottam is teljesen tisztában van ezzel... Csodálatos menta öltönye egy halvány rózsaszín inggel kombinálva abszolút stylish.Vajon tényleg a trend motiválta?
Mindenkinek szíve joga eldönteni,mindenesetre lehet csak elég kitartónak és türelmesnek kell lennem, és a tavalyi pink nacim újra trendi lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése