Oldalmegjelenítések száma

2012. március 10., szombat

Akinek nem inge...


Az a ruhadarab, ami sosem megy ki a divatból. Amit, kortól, évszaktól, stílustól, ízléstől függetlenül mindenki visel. Ami hétköznapokon és eseményeken épp úgy helytáll. Farmerrel, szoknyával, shorttal is hordható. Gardróbunk örök darabja: az ing.

Ódákat zenghetnék arról, hogy mennyire tökéletes viselet. Össze sem tudom számolni, hogy hányszor mentette már meg a késétől, amit a szekrény előtti tétovázás okozott. „Dekoltásjavító” hatását már mindenki tapasztalta. Általában karcsúsítottak, így igazán előnyös bármilyen testalkattal is rendelkezünk. Munka, kirándulás, buli, vizsga, bármi jöhet, az ing mindig tökéletes választás. Persze, tudni kell szelektálni, mert a választék tényleg óriási. Rövid vs. hosszú ujj, mintás, avagy egyszínű, hosszú, vagy rövid fazon, V netán környak. Ebben a bejegyzésben a gardróbom kincsei közül az ingekről szeretnék írni nektek.

Kezdjük a klasszikus feketével. Gyanítom, hogy mindenkinek van egy sima, egyszerű szabású fekete inge. Ennek a kincsnek az egyik legfőbb jellemzője, (amit érdemes is kihasználni) a buggyos váll. Számtalan ilyen tulajdonsággal rendelkező felsővel találkozhatunk manapság. A szélesebb vállú hölgyeknek óvatosan kell bánni ezzel a formával, mivel optikailag szélesíthet, ugyanakkor különlegesebbé, karakteresebbé varázsolja szettünket. Az alma alkatra is jótékony hatással van, ugyanis, ha szélesítjük vállunkat, derekunk vékonyabbnak látszik majd. Mell alatt szűkül, illetve karcsúsított, így még csinosabbnak mutat minket. Szinte bármilyen ékszerrel, kendővel hordható. Egy igazi alapdarab, mely senkinek a ruhatárából sem hiányozhat.

A rózsaszín kincs igazi gyöngyszem. Pasztellrózsaszín, az idei trendhez illeszkedve. Hétköznap könnyed eleganciát kölcsönöz szettünknek, bátran viselhető színesebb és egyszerűbb alsóval is.  Mell része és különleges válla csodákra képes egy egyszerű farmerrel is. Elől kevésbé passzos, így a nem kívánt pocakot ápolja és eltakarja, ugyanakkor a derék vonalat nagyon szépen hangsúlyozza. 

Egy önmagában kevésbé elegáns darab a szürke csíkos ing. A tipikus „lány a szomszédból” felső, mely néha napján elegánssá tehető. Hosszanti csíkozása az alacsonyabb hölgyeket nyújtja, kerekebb formája a molettebbeknek is előnyös. Hosszabb szabása révén egy leggings-szel is viselhető. Semmi extra, pont ezért sok mindennel, sok mindenre alkalmas.

Egy merészebb választás a pink színű ing. Már a tavalyi évben is nagy sláger volt ez a szín, de idén se lesz belőle hiány. Csajos, szexi, feltűnő. A metrón is kap pár dicsérő pillantást az ember, ha valami ilyesmibe jelenik meg. Alkalomadtán elegáns alsóinkat is feldobhatjuk vele, de farmerrel is tökéletes. Oldalán található cipzár segíti a fel és levételét, valamint megoldja a karcsúsítását. Szerethető darab, nekem elhihetitek.

Végül, de nem utolsó sorban a fehér kincs. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy legalább egy fehér inge mindenkinek van. Ez a fehér ing egy kevésbé klasszikus felső. Vászonból készült, egyenes szabású, gombok helyett patentos. Veséink védelmében (rövidebb szabású) érdemes alávenni valamit, vagy magasabb derekú alsóval párosítani. Színe miatt tökéletes viselet bármikor, bármivel, bárhogyan. Ahogyan aznapi kedvünk diktálja, vehetünk hozzá magas sarkút, vagy akár converse cipőt is. Hordhatjuk akár „zakóként” kigombolva is. 

Trendek ide vagy oda, az ing az a márka, ami (a szerelem mellett) sosem megy ki a divatból…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése