Oldalmegjelenítések száma

2012. március 7., szerda

Minden jel arra utal…


A naptár, a mosolygással töltött órák száma, a boltok kirakata és, hogy (vastag pulcsiban ugyan, de) a teraszon írom ezt a bejegyzést. Kész vége, nincs mese itt a tavasz!!!  Annyi sötétség után végre világos van. Több mint száz nap fázás után, végre melegem van a télikabátomban. Üdítő látványt nyújt a fekete-barna-szürke után, a lágy pasztellszínekbe és rikító pinkbe öltözött kirakati babák látványa.

Vicces látvány a „tavaszi” ember. Minden évben mosolyogni támad kedvem, amikor azt látom, hogy ugyan a hőmérő még igencsak a nullához konvergál, de az első napsugarakra már sokan bőrdzsekire és ballonkabátra cserélik a bundákat, és itt-ott kivillan a csizmarengetegből egy-egy félcipő. Barátnőimmel többször megállapítottuk, hogy öltözködés szempontjából a tavasz a legjobb évszak. Bármilyen kabát, cipő, nadrág, szoknya, blézer, ing felvehető hossztól, színtől, anyagtól függetlenül. Semmi sem ciki, vagy hogy pozitívak legyünk, minden trendi!

„Tavasszal mindig jól jön egy kardigán”- mondta minap egyik barátnőm. És milyen igaza van. A legtöbb bolt basic osztályán találkozhatunk olyan bebújós, illetve gombos pulcsikkal, melyek csak színüket cserélik szezonról szezonra. A gardróbom kincsei között is van néhány ilyen darab, mely önmagában is jól mutat, de egy-két különlegesebb darab háttereként is funkcionálhat.

A zöld pulcsi egy igazi tavaszi kincs. Zöld színe (az idei trendekkel összhangban) azt sugallja, hogy nálam már tavasz van! Hordhatjuk egy sima fehér felsővel, vagy V kivágása révén jól mutat garbóval, ingekkel is. Hossza anyukánkat is megnyugtatja, sállal, bizsuval egyedivé varázsolható. Sportos, illetve hétköznapibb ruhákhoz is remekül passzol.

A rózsaszín bebújós kardigán régi nagy kedvencem. Színe romantikus és elegáns, az idei pasztell trendet követi. Szintén egy olyan darabról van szó, mely inggel, garbóval, vagy akár spagetti pántos felsővel is jól mutat. Hosszabb, rövidebb nyaklánccal feldobható. Farmerhez, vagy elegáns szoknyához/nadrághoz is tökéletesen illik. 

A szürke kincs tipikus kardigán.  Hosszú ujjú, elöl gombos, és alá lehet öltözni. Különlegessé teszi a tetején lévő díszítés, illetve húzott ujja. Csónak nyaka révén vállat villanthatunk, vagy alá vehetünk bármilyen formájú felsőt is. Igazi univerzális darab, legalább annyira alkalmi, mint  hétköznapi. Kihasználhatóságát tovább erősíti semleges színe, mely tényleg évszak-függetlenné teszi.

Kívánok mindenkinek kardigánban gazdag márciust! Tavaszra fel hölgyeim!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése