Oldalmegjelenítések száma

2012. február 22., szerda

Big Ba(n)g theory


A női táska… Mára már fogalommá vált ez az (alapvető) kiegészítő. Személy szerint kevés olyan helyet tudnék megnevezni, ahová ne vinnék magammal táskát. Egyik barátnőmet idézve: „Benne van a fél életem”. És tényleg! Az alapvető pénztárca, telefon, kulcs mellett számtalan olyan dolgot rejt, amelyek létezéséről a férfiak nem is tudnak. Pedig mind elengedhetetlen! Szájfény, notesz, toll, füles, papírzsepi és még sorolhatnám. Ezen értékek cipeléséhez persze nélkülözhetetlen a megfelelő tatyó beszerzése. Egy-egy táskára nem is, hagyományos kiegészítőként, hanem igaz kincsként gondolunk.

Táskát venni a legjobb! A hitetlenkedők kedvéért felsorolnék néhány okot. Először is, nincs macera a fel és leöltözéssel, illetve a próbafülke előtti sorokkal. Másodszor rögtön a megvétel utáni napon viselhetjük, időjárástól függetlenül. Az egyik legnagyobb előnye pedig, hogy plusz kilók ide, vagy oda a táska méretünket csak kedvünk, illetve szükségleteink határozzák meg.

Pár évvel ezelőtt indultak útra az oversize méretű táskák. Az üzletek kínálatában mai is rengeteg különböző stílusú darabbal találkozhatunk. Léteznek az általam csak „zsáktáskának’ nevezett szütyők, ezeknek hatalmas előnye, hogy szinte bármi elfér benne, ugyanakkor, ha gyorsan elő kell kapni belőle valamit (pl. BKV bérlet), nehézségekbe ütközünk. A nagyméretű táskáknak léteznek a kicsit „strukturáltabb” változatai, melyek oldalán kisebb zsebek vannak praktikus okokból (pl. telefonunknak, hogy ne csörögjön a végtelenségig).

Nekem is van jó pár ilyen Big Bag-em. Egyetemistaként tényleg nagyon praktikusak, főleg azért, mert Carver-Scheir (személyiségpszichológia tankönyv, röpke 800 oldal, 1millió kg) mellett a füzeteim is beleférnek, illetve akár a VAIO-t is magammal tudom vinni, emellett karon és vállon is cipelhetem.

Jelenleg egy pink és egy kék színű kincstől válok meg, helytakarékossági okokból.

Teletömve
Amit beletömtem
A pink csodát pár évvel ezelőtt vettem. Szerelem volt első látásra… Feltűnő színével akár egy-egy szigorúbb szedtet is fel lehet dobni, és higgyétek el, azokon a téli napokon, amikor még fel sem kelt, de már el is tűnt a napocska tényleg életmentő tud lenni. Emellett rendelkezik az összes oversize jellemzővel, mindent elnyel, de a pici szükséges dolgoknak az oldalán kialakított zsebek adnak helyet. A „fülét” fém gyűrűkkel rögzítették, így nem kell attól tartanod, hogy túltömöd, és netán elszakad. Az ilyen típusú táskákkal kapcsolatban azonban fel kell hívnom egy dologra a figyelmeteket. Függőleges vetülete miatt, az alacsonyabb, tömzsibb lányoknak nem túl szerencsés, mivel optikailag összenyomhatja őket. Persze az általános „high heeled” trükk itt is bevethető.

Természetesen a kevésbé nagyra nőtt hölgyeknek sem kell lemondani a Big Bag-ekről. Nekik előnyösebbek a vertikálisan bővülő darabok, mint például a kék kincs. Ugyan úgy beletömhetünk, amit csak akarunk és optikailag sem nyom minket a földbe. A küldő oldalán található apró zseb tökéletesen alkalmas a kulcscsomó, bérlet tárolására (csak el ne felejtsétek kivenni, mikor táskát cseréltek…). Előnye még, hogy kevésbé rikító, így tökéletesen alkalmas szinte bármilyen stílusú és színű szetthez.

Összefoglalva, szerintem minden nőnek szüksége van (legalább) egy hatalmas táskára. A választék tényleg óriási, így mindenki megtalálhatja szíve választottját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése