Oldalmegjelenítések száma

2012. február 27., hétfő

Fenn hordja a derekát


Ezek azok a darabok, amelyeket megpillantva a barátnőim felkiáltanak: „Ez olyan Ágis!” Való igaz, hogy jó pár éve „gyűjtöm” a magas derekú szoknyákat/nadrágokat. Nem csak azért, mert a szolid elegancia klasszikus képviselői, hanem mert a mindennapokat is nőcissé teszik. Először csak elegáns darabokat választottam, majd az évek során a ruhatáram nagy része ilyen fazonúvá vált.

Szerencsé(m)re a csípő fazonú nadrágok és szoknyák egyre kiszorulnak a „piacról”. Sokakkal egyetembe én is a női populáció azon részébe tartozom, akinek derék tájt az ösztrogén hormonnak köszönhetően „puha párnácskái’ vannak. Mindannyiunk számára ismerős jelenség az oldalt „kibuggyanó” dombocskák látványa, mely valljuk be őszintén a legkevésbé sem vonzó. Éveken keresztül gyűlöltem a világot, hogy megáldott a problémás derekammal, míg nem rájöttem, hogy igenis léteznek olyan nadrágok és szoknyák, melyek kedvező megvilágításba helyezik ezt a területet.

Mindannyian tudjuk, hogy az „ideális” női alak (akármit is jelentsen ez) az úgynevezett körte forma, ami nagy DCSA-t (derék-csípő arány) jelent. Az evolúciós pszichológia kurzus elvégzését követően már azt is megtudtam, hogy miért is van ez így (erről bővebben egy későbbi bejegyzésben). A lényeg, hogy a nőiesség jegyében hangsúlyoznunk kell, hogy derekunk vékonyabb, mint a csípőnk szélessége. Ennek egyik praktikus módja, ha magas derekú darabokat viselünk, mely az alma alkatú hölgyeknek is pompás DCSA-t varázsol.
Mint már említettem, klasszikusan a magas derekú szoknya és nadrág az elegáns viselet védjegye. A filmekben a „dolgozó nő” karakter az irodában általában ilyen szoknyát visel. Hallgató társaimnak is bátran merem ajánlani, ugyanis szóbeli vizsgákon is megjelenhetünk egy ilyen szoknyában, vagy nadrágban. Hatásuk egyedi és különleges, így fancybb estéken (vacsi, buli) is választhatjuk őket. A szolidabb darabokat vastagabb, vékonyabb övvel is feldobhatjuk, mely még inkább hangsúlyozza a nagy DCSA-t.

A gardróbomból kiszoruló jó néhány kincs is magas derékkal rendelkezik. A szürke-fehér csíkos nadrágot a „kezdőknek” javaslom, akik egyelőre ódzkodnak az ilyen szabástól. Ennek a nadrágnak ugyanis nem olyan magas a dereka, ugyanakkor rendelkezik a „dombocskaeltüntető” funkcióval. Könnyed anyaga miatt az átmeneti időszakban, vagy akár kevésbé forró nyári napokon is viselhetünk. Egy fehér inggel, elegáns felsővel „ünnepi” darabbá varázsolható, ugyanakkor a hétköznapokban is megállja a helyét. Mivel nem túl magasan gombolható, így akár „sima nadrágként is tökéletesen hordható.

Egy nagy kedvencem volt a sötét színű, trapéz szárú nadrágom. Ő már egy „merészebb fajta”, mert viszonylag magasan gombolható. A színe igazán különleges (barnás-feketés-zöldes), anyaga miatt inkább az elegáns kategória. remekül párosítható élénk inggel/garbóval, ha kevésbé hivatalos eseményekre, de fekete/fehér színnel akár államvizsgára is alkalmas. A magasabbaknak bátran merem ajánlani, ugyanakkor fontosnak tartom megemlíteni, hogy az alacsonyabb hölgyeket a trapéz fazon optikailag összenyomja, így esetleg nem kívánt hatást érhetünk el vele.

Nekik sem kell lemondaniuk a magas derékról, sőt épp ellenkezőleg. A térd fölött érő, magas derekú ceruza szoknya optikailag nyújthatja őket, plusz a sokszor emlegetett DCSA-t is javítja. A szürke kincs tökéletesen alkalmas erre a feladatra. Egy élénkebb inggel/garbóval bulizni is mehetünk benne, egyszerűbb színű felsővel pedig igazán elegáns viselet (lsd.garbó-s bejegyzés).

Kevésbé hivatalos kincs a barna szoknya. Anyaga miatt inkább hétköznapi viselet. Barna színe sok mindennel párosítható. „ Á” vonala miatt előnyös az erősebb hátsóval rendelkező hölgyek számára is.

Hölgyek, ajánlom mindenkinek, hogy az orra helyett derekát hordja magasan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése